Sneeuwstoring verwacht komende zaterdag!

Sneeuwstoring verwacht komende zaterdag!

HET WEER – ❄Goedemorgen Zoersel & omstreken! (05:30 uur)

Op deze laatste dag van de werkweek, kan ik eindelijk een grote kans op een behoorlijk sneeuwlaagje aankondigen! Vandaag zullen we nog even op onze tanden moeten bijten bij een meestal droog, maar koud weerbeeld met maxima die amper tot +2 graden zullen stijgen. Momenteel liggen de temperaturen trouwens overal onder het vriespunt in onze regio’s, met kans op gladheid!

Vanavond en vannacht kan het goed afkoelen met minima tot -3°C tegen zaterdagochtend. In de loop van zaterdagnamiddag zal er een sneeuwstoring het westen van ons land bereiken. Van in West-Vlaanderen tot de Ardennen zou de neerslag overal in de vorm van sneeuw moeten vallen gezien de temperaturen rond of net boven het vriespunt zullen schommelen.

Voor de provincie Antwerpen verwacht ik vanaf pakweg 16 uur tot middernacht continu lichte tot matige sneeuwval. In totaal verwacht ik tot zo’n 5 cm verse sneeuw, al zijn er weermodellen die nog meer sneeuw berekenen voor onze regio’s. In de loop van de nacht naar zondag, stroomt er wel iets warmere lucht binnen waardoor de gevallen sneeuw in de loop van zondagochtend al zal wegsmelten. Desalniettemin kunnen we zaterdag eventueel het hoogtepunt van deze winter bereiken! 😉

Vanaf volgende week zullen de winterse toestanden volledig verleden tijd zijn met temperaturen tot +7 graden overdag met positieve nachttemperaturen en elke dag wel kans op gedruppel.

Maak er een mooie vrijdag van!www.weerstationzoersel.be