Sneeuwupdate van Weerstation Zoersel

Sneeuwupdate van Weerstation Zoersel

Het weer _ Goedemorgen beste mensen! In onze provincie kunnen de sneeuwliefhebbers, en dan voornamelijk in de noordelijke gebieden tegen de Nederlandse grens, opgelucht ademhalen. Ik denk dat er dan ook vele kindjes (en volwassenen 😉) al vroeg uit de veren zullen zijn hiervoor! De afgelopen uren bleef het licht doorsneeuwen, daardoor werd er op de meeste plaatsen een sneeuwdekje tussen de 4 tot 6 cm gevormd.

In de gebieden tegen de Nederlandse grens, zou er in veel regio’s al zo’n 9 cm moeten liggen! De neerslagzone ligt momenteel over het volledige grondgebied van Nederland, en zal daar als het ware ‘uitsneeuwen’. In onze provincie zullen er tijdelijk drogere perioden zijn, maar straks zal deze neerslagzone op haar stappen terugkomen, en van noord naar zuid opnieuw over de regio’s schuiven.

Tegen vanavond kunnen er dus nog enkele centimeters bij vallen. In grote delen van Limburg viel er jammer genoeg weinig sneeuw doordat de bovenluchten daar gisterenavond tijdelijk iets warmer waren waardoor er veelal (ijs)regen viel. In onze regio’s hebben we dus geluk gehad.Brr! Het is momenteel al enkele graden aan het vriezen met minima deze ochtend tot -2, en dat zal de komende 7 dagen niet anders zijn. De temperaturen zullen vandaag niet meer stijgen, maar eerder blijven dalen, wat atypisch is! Tegen vanavond liggen de temperaturen rond -3 graden.

Heel volgende week halen we overdag ‘maxima’ tot -4/-5 graden, met nachttemperaturen die vooral vanaf dinsdagnacht onder de -10 graden kunnen dalen. Dankzij een gevormd sneeuwdek in combinatie met opklaringen & windstille condities, kan het nog feller afkoelen dan dat de weermodellen initieel verwachten vanwege het fenomeen ‘uitstraling’. Komend weekend blijft de koude aanhouden, maar ziet het er eerder droog uit. Het ijs kan de komende dagen dus goed aandikken! 😉Sinds gisteren mochten we maar liefst honderden nieuwe volgers verwelkomen.

Bedankt voor uw interesse in de updates, die gericht zijn voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen! Gisteren ontvingen we dan ook gulle giften tot wel € 200 via https://weerstationzoersel.be/inzamelactie-2021/ door Bestratingswerken Adriaenssen bv uit Vlimmeren, die goed van pas zullen komen om ons weerstation verder te onderhouden/ uit te breiden. Via onze website kunnen jullie ten allen tijde de radarbeelden, weergegevens, luchtkwaliteit en meer blijven raadplegen voor onze regio’s, en dat via www.weerstationzoersel.be.

Jullie waarnemingen blijven eveneens welkom!Fijne zondag gewenst!www.weerstationzoersel.be(c) Foto 1 werd gefotografeerd door Eric Robbeets uit Sint-Job(c) Foto 2 werd gefotografeerd door An Hennissen uit Essen