Sociale media gemeente Ranst pas voor half november

Sociale media gemeente Ranst pas voor half november

RANST – In de zomervakantie deelden we een enquête van Marie Willems, medewerkster voor de sociale media voor de gemeente. De resultaten kon u nalezen in Ranst Info in september. Intussen ging de gemeente reeds online op Twitter met een account.

De Twitterpagina lanceerde in 3 maanden tijd slechts 5 tweets, waarvan 1 een antwoord op een inwoner die zich vragen stelde over het afvalbakkenbeleid in onze gemeente en ook eentje met een affiche waar een drukfoutje in stond.

We vroegen ons af bij de communicatiedienst wat nu de plannen zijn op korte termijn. Ook op de vernieuwde website moesten de Ranstenaren een hele tijd wachten.

College moet goedkeuring geven
“Zeer binnenkort starten we met een Facebookpagina, een Instagramaccount en Twitter,” laat Bart Van Loon van de communicatiedienst weten. “De beleids- en afsprakennota rond sociale media moet eerst nog besproken worden op het managementteam (dat zijn advies hierover zal uitbrengen) en daarna moet het college op 9 november de goedkeuring geven. Van zodra we goedkeuring hebben, kunnen we dan van start gaan.”

We vermoeden dat heel wat inwoners nood hebben aan meer en duidelijke communicatie over bv. werken, maar ook sneller kunnen reageren op vragen van inwoners. Momenteel reageerde enkel Hilde Goris (schepen communicatie – Open VLD) op berichten op onze Facebookpagina. De anderen negeren voorlopig elk bericht waarin ze worden getagd.