Speelplein Ranst is nooit volzet

Speelplein Ranst is nooit volzet

RANST/BROECHEM/OELEGEM/EMBLEM – In januari verscheen er in verschillende kranten dat toen al heel wat speelpleinwerkingen en vakantiekampen volledig volzet waren. Dit probleem komt alvast niet voor bij het speelplein in Ranst. Tijd om voorzitster Floor Van Dijck en Stefan van de jeugddienst aan het woord te laten.

“In de voormiddag werken we steeds in leeftijdsgroepen gaande van kleuters tot leerlingen van het zesde leerjaar,” zegt Floor.” Bosspelen, koken,  pleinspelen, sport en spelactiviteiten zijn onze specialiteit. In de namiddag kunnen de kinderen kiezen uit een vrij aanbod van activiteiten.” Kinderen kunnen dan spelen in de zandbak, spelen, knutselen en bijvoorbeeld sporten.

Het speelplein van Ranst hecht heel veel belang aan thematisch werken en de nodige in- en verkleding rond deze thema’s. “Gezond gek doen is ons motto,” zegt Stefan. “We bieden activiteiten aan in de paas –en zomervakantie. Ons jaarthema is ‘NATUUR-lijk goed’.”

“Ouders moeten niet reserveren voor een dagje speelplein, enkel op de woensdagen als er een uitstap is, moet dit wel. Zo gaan we af en toe naar toneel, of een keer naar Technopolis of Bokrijk,” vertelt Stefan”

In de prijs van een dagje spelen in Ranst zit de voor en na-bewaking, eenvieruurtje (koek of fruit + oxfam sapje), een dag spelplezier en gekwalificeerde begeleiding.

Geen reservatie, geen teleurstelling
“We hebben bewust gekozen om flexibel te zijn en dus geen reservaties in te plannen voor een dagje spelplezier. We willen een vakantieaanbod bieden en geen opvang, hiervoor hebben we de buitenschoolse kinderopvang,” vertelt Stefan. “Mensen kunnen een abonnement aankopen,  maar ze zijn vrij te kiezen op welke dagen ze dit abonnement wensen te gebruiken. ”

Weer of geen weer, wij spelen!
Onze (hoofd)monitoren maken op voorhand programma’s en passen deze flexibel aan, afhankelijk van het weer. Bij slecht weer kunnen we in de refter, turnzaal en aparte lokalen voor de joppies en guppies terecht. Bij warm weer organiseren we waterspelen, zoeken we in het bos naar verkoeling, en wordt er steeds rondgegaan met water en zonnecrème,” licht Floor nog toe.

“Wij zorgen dus met bescheiden middelen op een creatieve en milieubewuste manier, kinderen en jongeren willen stimuleren om samen te spelen en out of the box te denken,” besluiten Floor en Stefan.