Speelpleinmonitoren in het zonnetje op ‘Dag van de animator’

Speelpleinmonitoren in het zonnetje op ‘Dag van de animator’

RANST – Elke week staan er tussen de 20-25 animatoren op het Ranstse speelplein klaar om meer dan 100 kinderen op te vangen. Morgen, donderdag 27 juli, is het tijd om deze animatoren in het zonnetje te zetten. Want dan is het ‘dag van de animator’!

“Het zijn lange dagen en een rustig moment is er zelden bij,” zegt Stefan Oorts van de jeugddienst. “Onze animators volgen cursussen in hun vrije tijd om meer kennis te vergaren: van kinderen, van spelen en spelletjes doen, van EHBO, van dansjes, van knutselen, van leiding geven aan een groep, zelfs van hoe je het beste communiceert met ouders.”

Als het geen speelplein is, blijven de monitoren bij elkaar komen in verschillende werkgroepen, ze maken de programma’s op voor de volgende speelpleinwerking en overleggen met elkaar.

“Onze jeugddienst investeert veel in teambuilding activiteiten, waar ze gretig naar toe komen. Maar zelf spreken ze ook onderling met elkaar af. We zetten in op een hechte groep, waar iedereen welkom is. Van nerd tot speelbeest, van verlegen type tot ladykiller, ze vinden allemaal bij ons hun eigen plek,” vertelt Stefan.

Bedankt de monitoren origineel
De Vlaams Dienst Speelpleinwerk en het speelplein van Ranst roept om de monitoren te verrassen. Niet met dure kado’s, maar laat jullie kinderen vandaag een toffe tekening maken en geef die morgen af aan hun animatoren.

Gewoon een tekening, met plezier gemaakt. Om nóg meer lachende en blije gezichten te zien.

www.speelpleinranst.be