Stad Lier sensibiliseert bevolking rond gauwdiefstallen

Stad Lier sensibiliseert bevolking rond gauwdiefstallen

LIER – Elk jaar duiken er tijdens de koopjesperiodes zakkenrollers op in de winkelstraten, waaronder ook in Lier. Deze personen hebben minder goede bedoelingen en zijn vooral uit op waardevolle bezittingen zoals GSM’s, smartphones, portefeuilles en handtassen. Wie ooit slachtoffer werd van een zakkenroller ervaart dit doorgaans als zeer ingrijpend.

De gemeenschapswachten van Lier houden daarom een extra oogje in het zeil tijdens deze periode in gans de winkelas. Wie zichtbaar erg nonchalant omspringt met z’n bezittingen zal door de gemeenschapswachten worden aangesproken en krijgt een folder mee met nuttige tips om gauwdiefstallen te voorkomen. Door enkele eenvoudige maatregelen te nemen kan je immers de kans om slachtoffer te worden van een zakkenroller drastisch verkleinen.

Winkeliers zullen deze tips ook afficheren ter hoogte van de kassa. De gemeenschapswachten zullen hiervoor de winkeliers een ‘affiche op voet’ overhandigen die ze aan de kassa kunnen plaatsen. Op die manier zal de actie meer in het oog springen.

Wie slachtoffer wordt van een zakkenroller doet hiervan best steeds aangifte bij de Lokale Politie.

INFORMATIE
Handhaving, Paradeplein 2 bus 1, 2500 Lier, 03 8000 350