Succesvolle gezamenlijke test Alert-SMS gemeenten Ranst en Zandhoven

Succesvolle gezamenlijke test Alert-SMS gemeenten Ranst en Zandhoven

RANST/ZANDHOVEN – Op 2 juli werd de module Alert-sms getest door de gemeenten Ranst en Zandhoven. Dit systeem wordt normaal enkel in hoge nood ingezet en maakt het mogelijk om iedereen die op een bepaald moment op een bepaalde plaats is te alarmeren (dus ook de mensen die niet ingeschreven zijn voor BE-Alert).

Bij de test werd een gebied tussen Broechem en Massenhoven afgebakend. In totaal werden 40.785 sms’en verstuurd naar de mensen die zich op dat moment in de testzone rond Massenhoven en Broechem bevonden. Alle inwoners van beide gemeenten die zich registreerden bij BE-Alert kregen ook een e-mail. De test werd positief geëvalueerd. De samenwerking tussen beide gemeenten verliep prima en ook de Alert-sms-module werkte perfect.

Er werd wel een probleem vastgesteld bij een van de gsm-operatoren die moeten zorgen voor de levering van de sms’en. Het feit dat dit euvel bij de test werd gedetecteerd, geeft de operator de mogelijkheid om dit probleem op te lossen zodat iedereen er helemaal klaar voor zal zijn als Alert-sms in de toekomst moet ingezet worden bij een echt noodgeval.
 
Ben je nog niet ingeschreven op BE-Alert en wil je wel verwittigd worden bij een noodsituatie in je buurt? Registreer je dan nu. Dit kan snel en eenvoudig via www.be-alert.be/nl/schrijf-je.