Te weinig huisvesting voor kansarmen in onze gemeente

Te weinig huisvesting voor kansarmen in onze gemeente

RANST – Zal de gemeente Ranst het Bindend  Sociaal Objectief (BSO) bereiken of niet? Alleen de gemeenten die het BSO hebben bereikt, kunnen een sociaal woonbeleidsconvenant afsluiten voor extra woningen en zo een financiering krijgen van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), dat staat te lezen in Gazet Van Antwerpen vandaag.

In de regio zijn er slechts twee gemeenten die in het rood staan, het gaat over Hove en Ranst. Burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) is het helemaal niet eens en zegt dat de gemeente Ranst wel voldoende inspanningen doet omdat heel wat woningen niet in aanmerking komen voor de cijfers van Wonen-Vlaanderen.

“In Oelegem zal De Ideale Woning in Schuurblok sociale woningen bouwen en ook aan de watertoren van Ranst komt er een project van de Lierse Huisvestigingsmaatschappij,” reageert Hofmans.

“We hebben al veel inspanningen gedaan voor betaalbare woningen, er zijn ook in verschillende deelgemeenten serviceflats gezet door het OCMW. We bouwen dit met de eigen middelen en zijn dus juist wel een sociale gemeente,” besluit de burgemeester.