Terug verkeer in twee richtingen op Liersebaan

Terug verkeer in twee richtingen op Liersebaan

MASSENHOVEN – De voorbije weken vernieuwde wegen en verkeer de brugvoegen op de brug over de E313 en waren ze druk in de weer om de nieuwe rijstroken van de Liersebaan richting Lier aan te leggen.

Door deze werken geldt er sinds eind mei eenrichtingsverkeer op de Liersebaan (richting Lier). Het verkeer naar Zandhoven moest de afgelopen weken een omleiding volgen via de Herentalsebaan-Hofstraat-Vierselbaan. De werken op de brug over de E313 en verder door tot aan de Kanaalstraat zijn nu afgerond.

“Vandaag passen we de signalisatie aan en stellen we een nieuwe verkeerslichtenregeling in, zodat het gemotoriseerd verkeer vanaf woensdag 10 juli weer in beide richtingen over de Liersebaan kan rijden. Fietsers blijven nog tot het einde van het project de omleiding via de brug van Viersel volgen,” zegt het agentschap.

Bereikbaarheid Zagerijstraat
Zodra het verkeer weer in twee richtingen op de Liersebaan kan rijden, zal ook de Zagerijstraat natuurlijk weer vanuit de twee kanten bereikbaar zijn voor auto- en vrachtverkeer. Fietsers die in de Zagerijstraat moeten zijn, kunnen daar enkel vanaf de kant van Lier geraken. Fietsers die vanuit Zandhoven komen, moeten de omleiding over de brug van Viersel volgen om vanaf de Herentalsebaan naar de Zagerijstraat te rijden.

3 weken bouwverlof
Van 13 juli tot en met 5 augustus is het bouwverlof en wordt er niet gewerkt. Begin augustus gaat de heraanleg verder op de Liersebaan tussen de brug over de E313 en het Albertkanaal, waar de aannemer het tweede deel van de fietstunnel onder de Liersebaan bouwt en de rijstroken richting Lier vernieuwt.