Timing sneeuwzone provincie Antwerpen & weersverwachting volgende week!

Timing sneeuwzone provincie Antwerpen & weersverwachting volgende week!

HET WEER – ❄Goedemorgen Zoersel & omstreken! (07:30 uur)De temperaturen liggen momenteel rond of net boven het vriespunt in de meeste regio’s van onze provincie. Een stijging van de temperaturen, hoeven we vandaag niet echt te verwachten, want vanaf het moment dat de sneeuwstoring straks onze provinciegrens zal bereiken, zullen de temperaturen zelfs licht gaan dalen!

Tussen 14 uur deze namiddag en pakweg 21 tot 22 uur vanavond kan er continu lichte tot matige sneeuw vallen. De weermodellen berekenen voor onze regio’s dan ook een sneeuwlaagje tussen de 2 tot 5 cm. Radarbeelden en meer zijn via www.weerstationzoersel.be steeds te raadplegen.

Vanavond en vannacht zal het tijdelijk droger worden, maar zullen de temperaturen geleidelijk aan gaan stijgen gezien er achter de sneeuwstoring van deze namiddag, warmere lucht verscholen zit. Hierdoor zal het in de nacht naar zondag al tot algemene dooi komen, en zullen we deze namiddag dus extra hard moeten profiteren van de sneeuwvlokjes!! Morgenochtend zullen de temperaturen immers al rond +4 graden moeten liggen. Heel volgende week blijft het bijgevolg antiwinters met elke dag wel kans op regen met in de loop van volgende week een aanwakkerende wind bij zachte temperaturen tot wel 11 graden op woensdag!

In de loop van vandaag zullen er nog extra updates komen. Hou de pagina (en onze website) dus goed in de gaten! 😉www.weerstationzoersel.be