Tine Muyshondt: “Heraanleg Herentalsebaan is een gemiste kans”

Tine Muyshondt: “Heraanleg Herentalsebaan is een gemiste kans”

RANST – We plaatsten deze week een bericht dat het gemeentebestuur plannen heeft om het hobbelige fietspad aan de Herantalsebaan aan te pakken. Tine Muyshondt van CD&V/Wij Ranst vindt deze heraanleg haast en spoed, bovendien een gemiste kans. Dat schrijft ze op de website van de partij.

“Heraanleg fietspad Herentalsebaan, een gemiste kans,” kopt de titel. “De heraanleg van het fietspad van de Herentalsebaan is een prima beslissing, ook CD&V/wij Ranst zou dit project hebben opgenomen in haar beleid,” schrijft Muyshondt.

Geen inhaalbeweging door Groen
“Met ‘het lijstje’ (ze verwijst naar de lijst met gebrekkige fietspaden van Groen) gingen wij wel degelijk aan de slag en keurden wij de aanleg van onder meer de Van Den Nestlaan goed.  Wij spreken hier dus van een verderzetting van het beleid, niet van een inhaalbeweging door de huidige bestuursploeg, een niet onbelangrijke nuance.”

“Helaas kiest Groen niet resoluut voor de verbreding van dit dubbel rijrichtingsfietspad, een keuze die terug te vinden is in het Fietsvademecum, waarmee Groen tijdens hun oppositieronde tot vervelens toe argumenteerde.  De, naar onze mening, beste keuze voor dit parcours is inderdaad een verbreding van het dubbel rijrichtingsfietspad,” staat er te lezen.

“Haast en spoed is zelden goed”
“Het is ook in het voordeel van voetgangers of wandelaars, gezien zij ook gebruik moeten maken van dit gedeelte.  In het belang van de fietser,de voetganger  en zijn veiligheid zal dan inderdaad moeten onderhandeld worden over de grondinname vanaf de Rantsesteenweg tot voorbij RVT Armonea of de inname van een stukje van de rijweg.  Dit zal leiden tot een eerste nieuw en mooi project dat de nieuwe ploeg kan uitvoeren.  Vanzelfsprekend eist zo’n project de nodige voorstudie. De keuze om dit project snel te realiseren, staat die grondige voorstudie in de weg.  Maar haast en spoed is zelden goed!”

Onderhoud is prioritair
In de Gazet van Antwerpen van juni 2006 zei Tine Muyshondt het volgende: We hebben zeker een inhaalbeweging gemaakt. De oude fietspaden waar je over spreekt zijn aangelegd volgend de richtlijnen die toen golden en die zijn nu achterhaald. Verder blijkt het soms moeilijk om een nieuw fietspad aan te leggen want de mensen staan niet graag enkele meters grond af voor een fietspad. Voor ons is het onderhoud van het fietspadennet prioritair. Destijds moesten we klinkers gebruiken en de begroeiing tussen die klinkers valt niet tegen te houden. Daarom pleit ik voor fietspaden in asfalt. Bij elk nieuw project bespreken we eerst de situatie van de voetgangers en de fietsers. Wij fietsen zelf ook veel en ik vind dat we het in Ranst zeker niet slechter doen dan in andere gemeenten.”

Fietspad Herentalsebaan krijgt berijdbaar asfalt