Toer de Sol 2018 wordt afgelast na discussie

Toer de Sol 2018 wordt afgelast na discussie

RANST – Tour de Sol zal dit jaar niet gereden worden, de jaarlijkse retrokoers in het centrum van Ranst vond normaal volgende week 13 mei plaats tijdens de kermis. De organisatie kan niet tijdig de nodige vergunningen in orde brengen. Maar in Gazet Van Antwerpen blijkt een discussie met het gemeentebestuur de oorzaak.

“Het is met een zwaar gemoed dat wij deze beslissing hebben genomen. De afgelopen jaren hebben we met veel overtuiging de Toer de Sol georganiseerd uit liefde voor de koers, en voor Ranst,” vertellen de organisatoren van de 8ste editie.

“We deden dit in onze vrije tijd, volledig onbezoldigd, gesteund door het enthousiasme van renners, supporters, Ranstenaren en sympathisanten. Daarom vinden we het ook bijzonder spijtig dat editie 8 niet voor dit jaar zal zijn.”

Geen toestemmingen
“Ondanks vele vruchteloze onderhandelingen en aanvragen hebben we niet de nodige toestemmingen verkregen om Toer de Sol op een verantwoorde en veilige manier te laten doorgaan,” klinkt het.

“Wie wil kan op zondag 13 mei wel komen deelnemen aan onze gymkana en op die manier strijden voor de prijzen. Vanaf 13u is iedereen welkom op de parking van basisschool De Knipoog om zijn behendigheid te testen op ons aangepast parcours,” laten de organisatoren op hun Facebook-pagina weten.

Ook voor kinderen wordt er een parcours op maat voorzien. Deelname is gratis voor iedereen.

Andere reden in de krant
In Gazet van Antwerpen klonk er vandaag een andere versie van de oorzaak. Het gemeentebestuur wilde dit jaar het mobiel café verder plaatsen en dit om concurrentie te vermijden met café De Solsleutel. “We konden dit jaar GLS De Knipoog gebruiken, maar om volk te lokken moesten we dan ook de aankomstlijn naar daar opschuiven.”

Door de asverschuivingen kunnen de renners geen sprint maken op het einde. “Omdat we ook dit jaar Discobaar A Moeder hadden geboekt en dit werd terugbetaald met de inkomsten van de tapwagen.”

“Het is een prachtige organisatie met inspanningen van veel vrijwilligers. De koers zorgde voor veel animatie en leven in het dorp en ik blijf hopen dat we de draad toch weer kunnen opnemen,” laat schepen Hilde Goris (Open Vld)  weten.

Teleurgestelde sympathisant Toer de Sol deelt open brief

Gemeente Ranst reageert op heisa Toer de Sol