Tournée Minérale: 1 week zonder alcohol

Tournée Minérale: 1 week zonder alcohol

#TOURNEEMINERALE Een week geleden, op maandag 30 januari, startte ik met een maand zonder alcohol, ofwel Tournée Minérale, maar dan twee dagen vroeger. Hoe beleefde ik de eerste week. Een verslag kan je hieronder lezen.

Een groot voordeel was dat ik eigenlijk al op maandag ben gestart, 2 dagen voor de heisa, want op dag 2 en dag 3 merkte je op Twitter en andere sociale media heel wat mensen die zeiden: ach ik geef het al op of iemand pintje hebben? Niet dat de moet me in de schoenen zakte, maar je merkte dat er al heel wat mensen waren gestopt op donderdag of vrijdag.

Het eerste moeilijkste moment was eigenlijk vrijdagavond, een frietje eten… daar hoort een pintje bij. Jammer maar helaas. Bewust laat ik mijn vrouw aanschuiven in het lokale frituur, zo is het vaste pintje tijdens het wachten zonder problemen vermeden. Oef dat is ook weer voorbij.

Het eerste weekend
Zaterdag had ik niets gepland, geen etentje, gewoon gezellig thuis met het gezin en wat werken in de tuin. Zondag was er een ontbijt/brunch met de buren, maar gelukkig werd de Cava tijdens een brunch niet rijkelijk gedronken. Heel wat buren deden gelukkig ook mee. Oef. De bowling nadien, waar de zin om een gezellig Duveltje te drinken was er wel. Dan maar 2 Jupilers NA gedronken, oké klopt hier zit nog een beetje alcohol in, maar het was het proberen waard. De smaak was eigenlijk niet echt oké, maar het was alvast lekkerder dan een Cola Zero of een watertje.

’s Avonds maar een besloten om te bekijken naar alcoholvrije wijnen en Jupiler 0,0 %. Bij Colruyt wat wijntjes besteld, benieuwd of ze even lekker smaken. Want daar ben ik nu wel uit, het drinken van een biertje, Duvel of wijntje… het is toch vooral de smaak en niet het neveneffect van de alcohol. Straf eigenlijk dat er op restaurants weinig niet-alcoholische alternatieven zijn.

Effecten na 1 week
Toch toegeven ik ben ’s avonds veel later op, heb veel minder slaap nodig en voel me effectief na een week al veel alerter. Volgende week zitten we al in de helft, dus dit moet wel lukken. Ook mijn huid is in het gezicht een pak op voorruit gegaan. Benieuwd wat we over een halve week gaan zeggen, volgen jullie mee?