Tournée Minérale: 2 weken ver en Jupiler 0.0 getest

Tournée Minérale: 2 weken ver en Jupiler 0.0 getest

#TOURNEEMINERALE – Zo, we zijn zondag, ik ben gestart op maandag 30 januari, dus we zijn twee weken ver met de actie Tournée Minérale. Woehoe! Afgelopen week kocht ik alvast een fles rode wijn van Vintense en je kan mijn bevindingen hierover hier terugvinden. Dit weekend was het tijd om de nieuwe Jupiler 0.0 % te testen. Lees hieronder mijn bevindingen.

Ideaal, vrijdagavond, tijd om een pintje te nuttigen. Maar uiteraard zonder alcohol. Vorige week zondag proefde ik nog de Jupiler NA, een beetje een fletse en zoete smaak en toen had ik niet het idee dat ik bier aan het drinken was, tenslotte zat er nog een halve % alcohol in.

Dus een biertje op vrijdagavond. Ik moet zeggen dat het precies was alsof ik echt een pintje aan het drinken was. Dus de komende weekends zal het bier van Jupiler 0.0 % zijn.

Ondertussen voel ik al een verschil na 2 weken geen alcohol, ’s morgens veel frisser en ’s avonds veel alerter. Ik denk dat op café gaan er niet meer zal inzitten in de toekomst, tenzij er voldoende gezellige alternatieven zijn in plaats van frisdrank.

De cafés klagen trouwens de actie aan, dat ze niets verdienen op een koffietje of water. Ik denk dat je niet gestudeerd moet hebben om te weten wat de aankoop van een koffie of water kost, volgens mij geen 2 euro, zelfs nog niet de helft. Ik geloof zeker dat er minder winst zal gemaakt worden, maar het is februari, doet iedereen het dan klassiek getrouw niet kalmer aan?

Probeer misschien als cafébaas origineel te zijn, promoot de alcoholvrije bieren en Radlers, of zorg voor een originele cocktail of aperitiefdrankje zonder de nodige alcohol? Geef kortingen bij grotere bestellingen? Volgens mij moet dit perfect kunnen.

En hop naar week 3.