Tournée Minérale: 21 dagen ver en Rosé van Vintense

Tournée Minérale: 21 dagen ver en Rosé van Vintense

#TOURNEEMINERALE – En we moeten nog een dikke week gaan. Uiteraard blijf ik hardstollig volhouden tot 1 maart. De fles frisse Duvel of een Gin-Tonic staan al klaar. Ik zal dan bewust kiezen voor één van de twee.

En eerlijk, nog geen enkel moment heb ik het echt zwaar moeilijk gehad. Ok vrijdag was er een etentje gepland met mijn vrouw en nadien een verrassingsfeestje voor haar verjaardag. Op restaurant had ik het na 2 cola’s wel gehad. En op de vraag: wilt u een aperitiefje wilde ik bijna vragen: heeft u mocktails of een alcoholvrij pintje, maar dat heb ik maar gelaten. Een cola dus. Daarna kwam de vraag: wenst er iemand wijn bij het eten. Neen dus. Al zou een alcoholvrij wijntje van Vintense me toch gesmaakt hebben. Geen zoete cola of flauwe bruiswater of geen appel-kers sapje, maar een wijntje met toch een vrij goede smaak en toch het idee hebben dat je wijn aan het drinken bent.

De moeilijke momenten zijn ook wanneer je na een fijne zonnige wandeling een terrasje gaat doen, maar dan probeer ik creatief om te gaan en bijvoorbeeld eens heel de alcoholvrije drankjes door te nemen en bijvoorbeeld te kiezen voor een Tönisteiner of iets in die aard.

Nog even, maar dan kan ik toch gezellig genieten, dat is alvast het voornaamste dat ik heb geleerd van Tournée Minérale. Of ook eens te kiezen voor een Jupiler 0,0 %, de fitheid is er alvast en de nachten slaap je veel beter.

Lees ook: