Tournée Minérale: 28 dagen en Crodina ontdekt

Tournée Minérale: 28 dagen en Crodina ontdekt

#TOURNEEMINERALE – Ik blijf erbij, dat het ideaal was om 2 dagen eerder te starten, ik zou nu dus volgens “Tourneé Minérale mogen stoppen, 28 dagen heb ik het volgehouden, toch blijf ik tot 1 maart koppig volhouden.

Eerste kantelpunt gehad gisteravond, merken dat je eigenlijk bijna gedaan hebt en dat het echt niet meer zo ver is. Een avond je op restaurant, waar een echt goed glas zou smaken. Dan is het pijnlijke moment er weer van een aperitief te drinken. Op de kaart vond ik toch iets van 0%, dan maar dat onbekende drankje genomen. Het was een Crodino, je had hem in het geel of rood. Ik nam de gele en het smaakte wel, het was zo zoet, maar tegelijkertijd ook bitter. Ideaal. Zo heb ik er dus wel meerdere besteld.

Crodino, heb ik achteraf opgezocht, is een Italiaans alcoholvrije aperitief op basis van fijne kruiden. We hebben weer iets lekker en nieuw gevonden. Om te onthouden dus. Je kan het vergelijken met een Aperol Spritz.

Zo blijkt weer dat we aan tafel opmerken dat er toch een gat in de markt is in vele horeca-gelegenheden. Er zijn soms gewoon geen alternatieven voor een lekkere alcoholvrij pintje of cocktail te bespeuren op de drankkaarten. Terwijl een zwangere vrouw ook wel eens iets lekkers wil drinken in plaats van water of cola. Of ik ga naar de foute plekken?

Nog enkele dagen en een goede Gin Tonic, de duurste/beste die er bestaat in de winkel of een goede frisse Duvel, het zou me echt wel smaken na 28 dagen. Zou ik de smaak nog kunnen thuisbrengen?

We onthouden alvast dat we fitter zijn, 2 kilo eraf, veel meer energie ’s avond, dus op tijd gaan slapen is hopeloos. Je avonden zijn veel langer en je bent ’s morgens veel sneller actief en alerter. Ik denk er zelfs aan om dit langere tijd toch vol te houden.

Lees ook: