Tournée Minérale: Alcoholvrije wijn van Vintense

Tournée Minérale: Alcoholvrije wijn van Vintense

#TOURNEEMINERALE – Ik zit al aan dag 9, gisteren heb ik tijdens het koken voor het eerst eens een alcoholvrije wijn geprobeerd. Ik koos voor een rode wijn van Vintense, Merlot. Lekker kokkerellen en daarbij een glaasje wijn. Hieronder lees je mijn ervaring.

Toen ik rook aan de fles dacht ik echt “oei”, daar blijven we misschien toch beter af. Maar na de eerste slok had ik toch het idee dat ik aan een glas rode wijn aan het nippen was. Het glaasje wijn tijdens het eten smaakte ook. Bovendien las ik dat de wijn tot 3 keer minder calorieën bevatte, ideaal want ik was een uur gaan lopen.

De wijn had een afdronk van tannine, dat is alvast niet slecht. Oké je moet hiervoor zijn. Toch opmerkelijk dat de wijn een pak zoeter is en plakt als je morst. Hopelijk snak ik niet naar zoetere dranken binnenkort, want ik vind Cola zelfs al té zoet.

Ik kocht de fles bij Colruyt en heb ook nog een fles rosé en witte wijn koud staan, die bewaar ik voor dit weekend. Om toch een beetje het gevoel te hebben dat ik het weekend kan vieren.

En toegegeven, zoals in mijn vorige blog, het gaat niet over de alcohol, wel de gezelligheid om een glas wijn vast te nemen, tijdens het koken iets te drinken dat toch smaakt naar wijn.

In de week probeer ik de gedachte te behouden van maandag tot vrijdag geen soortgelijke dranken te drinken. Benieuwd naar woensdag, dan zitten de échte Tournée Minérale-kanidaten op een week, ik al op 10 dagen.

Lees ook: Tournée Minérale: 1 week zonder alcohol