Tournée Minérale: Gedaan! Of doen we verder?

Tournée Minérale: Gedaan! Of doen we verder?

#TOURNEEMINERALE – Zo een maand zit erop, alé voor mij zelfs 30 dagen, al moet ik eerlijk zijn, gisteren heb ik toch mijn eerste Duveltje gedronken. Als aperitief een Gin Tonic. En ik moet toegeven, ik was de smaak wat vergeten, het was even wennen.

We zijn fitter geweest, ’s avonds veel beter kunnen gaan slapen en het was misschien wel eens nodig. Maar eigenlijk als grootste besef dat het sociaal soms gewoon ‘moet’. “Een aperitiefke al brengen?” Vroeg de ober. “Wenst u wijn tijdens het eten?” Of … “Een borreltje van de zaak als afsluiter?” Wow amai, heel de avond cola en koffie gedronken en dan vraagt men aan mij een borreltje van het huis… pfff wat een maand. Een maand om in te kaderen, aan de muur te hangen en mee te pakken bij elk bezoek aan een horeca-punt.

Je wordt echt zo vaak geconfronteerd met het nodige alcohol, terwijl het soms echt niet nodig is. Terwijl je perfect in de week gewoon neen kan zeggen en enkel op vrijdag 1 of 2 pintjes en op zaterdagavond bij je eten. Zondagmiddag een aperitiefje en dan heb je het misschien echt wel gehad.

Dronk ik daarvoor wat té veel? Misschien wel, maar men aanvaarde het dat je na je werk een glas dronk, of je had een vergadering of etentje en het was weer zover. Zijn we dan verslaafd? Neen, want de vraag komt gewoon telkens, je bent bij wijze verplicht, of: “ni zagen éh, gewoon eentje dan… eh… eentje…”.

Een jaarlijkse gewoonte zal nu op mijn kalender verschijnen. Ik ga toch telkens een keertje nadenken en ik denk zelfs dat ik op de meeste plekken me echt wel ga aanpassen.

Maar dan doe ik toch massaal een oproep naar de horeca: Serveer niet-zoete aperitieven, lekkere mocktails en misschien… ga toch eens op zoek naar alcoholvrij bier of wijn. Akkoord, de Jupiler 0.0 % is zoeter dan een gewoon pintje, maar een waardig alternatief om niet heel de avond zielig te doen en toch een pint in je handen te hebben.

Zo en schol! Lekker genieten met maten en op een trager tempo.

Lees ook: