Tuinbedrijf Baken krijgt voor 6de keer inbrekers over de vloer

Tuinbedrijf Baken krijgt voor 6de keer inbrekers over de vloer

BROECHEM – Bij tuinbedrijf Baken in Broechem werd er de afgelopen 5 maand maar liefst 6 keer ingebroken.

“Met onze bouwwerken stond heel wat materiaal buiten,” klinkt het op hun Facebookpagina. “Ondanks camera’s en verlichting hebben de dieven op 2 oktober 2016 een grote slag geslagen. Acht wagens geraakten beschadigd, de gebouwen werden beschadigd en er werd werkmateriaal en laptops gestolen.é

“Twee weken later nog eens en in in november inbraak nummer 3 en in december volgde de 4de keer,” klinkt het. “In de maand januari waren we  2 dagen terug aan het werk, toen een professionele ploeg enkel de wagens buiten hebben opengebroken, de gebouwen die onder alarm staan werden toen gemeden.”

“Vorige maand, in februari, was er de laatste inbraak, de man op de foto wist wat hij moest hebben. De man ging binnen en snel weer buiten, de politie was hij te snel af.”

Ondertussen werken de eigenaars van Baken verder aan de beveiliging: camera’s, omheining, bewoning, detectors, bewaking, …

Op zoek naar getuigen
De zaakvoerders doen een oproep aan kennissen, buren, passanten, .. Als je een verdachte wagen ziet staan, neem foto’s, bel de politie.

“Binnenkort staat er een zwaailicht op de camerapaal achteraan. Van zodra het alarm wordt geactiveerd zal het zwaailicht aangaan.”