Tussenstand vaccinatiecentrum Pallieterland en risico’s vaccin

Tussenstand vaccinatiecentrum Pallieterland en risico’s vaccin

CORONA – Tot nu toe zijn er 41 359 vaccins gezet en telden we 585 ‘no-shows’. In de week van 31 mei verwachten we het 50 000ste vaccin. Opgelet, dit is niet de 50 000ste inwoner die volledig gevaccineerd is. De meeste vaccins moet je twee maal krijgen. Tijdens diezelfde week zullen er in totaal een kleine 7000 vaccins toegediend worden. Alle risicopatiënten zijn uitgenodigd. In de brede bevolking zitten we nu aan geboortejaar 1966.

Alle 65-plussers uit onze eerstelijnszone kregen hun eerste prik. In de leeftijdscategorie 18-64 jaar is dat 25.88%. 40.35% van de 65-plussers is al volledig gevaccineerd, bij de 18-64-jarigen is dat 8.79%. Hiermee ligt de vaccinatiegraad iets hoger dan het Vlaamse gemiddelde.

Doelgroepen
In samenwerking met Younited (Straathoekwerk, Stad Lier) en woonatelier (Stad Lier) wordt een mobiel vaccinatiemoment georganiseerd voor dak- en thuislozen in het Dienstencentrum Het Schoppeke. De komende maanden bekijken we hoe en waar er nog meer mobiele vaccinatiemomenten kunnen worden georganiseerd om de meest kwetsbaren groepen te bereiken met een COVID-vaccin.

Op 23 juni om 19 uur is er, in samenwerking met het Heilig Hart Ziekenhuis, een online infomoment over COVID-vaccinatie bij jongeren. Meer info hierover volgt later.

Risico op bloedklonters
Eerstelijnszone Pallieterland ontwikkelde een eenvoudige infographic die het risico op bloedklonters in een duidelijk perspectief wil plaatsen. M.a.w. de kans op een bloedklonter t.g.v. een AstraZenecavaccin is 41 250 keer kleiner dan het risico op een bloedklonter bij het doormaken van een COVID-infectie.