Twee honden verwonden wandelaar en bijten hondje dood

Twee honden verwonden wandelaar en bijten hondje dood

RANST – Afgelopen dinsdag 11 augustus werd de politie verwittigd dat er 2 Turkse herder, vaak ook Anatolische herder genoemd, rondliepen op de Ranstsesteenweg.

“Een persoon die met zijn hond aan het wandelen was op de fiets/wandelweg naast het voetbalveld van Ranst werd aangevallen,” zegt burgemeester Johan De Ryck (N-VA)

“Het hondje werd doodgebeten en de persoon moest met kwetsuren aan zijn hand overgebracht worden naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de 2 loslopende dieren kunnen vangen en terug naar de plaats waar ze gehuisvest zijn kunnen brengen.”

Bestuurlijke maatregelen voor eigenaar honden
“Het gat in de omheining langswaar ze konden ontsnappen werd dichtgemaakt,” laat de burgemeester weten. Gelet op de ernst van dit incident was er onmiddellijk overleg tussen de burgemeester en de korpschef om te bekijken welke maatregelen er moesten genomen worden.

“Ik heb als burgemeester naar aanleiding van het uitbreken van de honden en het gevaar voor de openbare orde onmiddellijk voorlopige bestuurlijke maatregelen opgelegd.”

“Zo is er momenteel een verbod om met de hond op de openbare weg te komen en een verplichting tot het plaatsen van de hond in de eigen kennel en/of aan de ketting om ontsnappingen te voorkomen.”

“Het onderzoek is nog lopende. Zolang dit niet afgesloten is blijven de voorlopige bestuurlijke maatregelen van toepassing.”

De burgemeester nodigde de eigenaar uit op een hoorzitting om verdere bestuurlijke maatregelen te nemen en afspraken te maken met de eigenaar. De zaaks is nu in handen van de politiezone ZaRa.