Twee mogelijke inbrekers opgepakt door oplettende buren

Twee mogelijke inbrekers opgepakt door oplettende buren

MASSENHOVEN – Maandagmorgen waren er enkele opmerkzame bewoners uit de Kanaalstraat in Massenhoven die merkten dat er verdachte personen in hun straat waren.

“Na de oproep was de politie zeer snel ter plaatse, de buurman zijn waakzaamheid heeft ervoor gezorgd dat de verdachte personen onmiddellijk zijn opgemerkt en dat de inbrekers nog gevat konden worden voor ze nog een huis betraden,” zegt buurtbewoonster Katrien van den Brande.

“De eerste inbreker werd door de politie meteen in de boeien geslagen, de andere merkte ik pas op toen ik weer naar huis wandelde. Ik ben toen de aanwezige agenten direct gaan verwittigen om hem te signaleren, enkele seconden later werd ook die dader opgepakt.”

Het Buurtinformatienetwerk (BIN) werd tijdens de oproep mee ingeschakeld en het bericht op onze site werd massaal gedeeld. Toch kon er een derde dader, die vermoedelijk op de uitkijk stond, niet gevat worden.

“De derde man droeg een rood/blauwe trainingspak en stond te stretchen aan de andere kant van onze straat toen ik deze ochtend terug thuis kwam. Ik was verrast door de aanwezigheid, maar dacht dat een buurman ging sporten, verder dacht ik er niet echt over na,” vertelt Katrien.

“Toen ik hoorde van de inbraak enkele minuten nadien, maakte ik pas een link.”

Dankzij de opmerkzame buren en Katrien konden toch twee daders gevat worden.

Wil je in Broechem of je eigen gemeente aansluiten op een buurtinformatienetwerk? Dat kan. Hierdoor krijg je bij een verdachte situatie in je buurt een telefonische oproep met daarin de beschrijving van mogelijke daders. Je kan de politie helpen om gericht te zoeken en zo daders te vatten.

Meer info kan je verkrijgen in je politiebureel in de buurt of op deze link.