Twee partijleden Open VLD Ranst stappen op

Twee partijleden Open VLD Ranst stappen op

RANST – De partij Open VLD Ranst verliest weer twee partij-leden. Nadat ex-burgemeester Lode Hofmans en voormalige schepen Roel Vermeesch al door de nationale partij in Brussel uit de partij werd gezet stappen Hilde en Bart Goris uit de partij. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen.

Sinds de gemeenteraad van gisteren gaven Hilde en Bart Goris te kennen dat ze uit de Open VLD-fractie is gestapt. Ze start ook meteen met een nieuwe formatie binnen de gemeente Ranst.

Beluister het fragment online in het begin van de gemeenteraad van maandag 22 juni. Start na 1:00.

“Naar aanleiding van enkele recente gebeurtenissen, waaronder onze interpellatie over het onderwijs, hebben zowel Hilde als ikzelf bericht gekregen van het bestuur van OPEN VLD Ranst dat ze niet meer wilden dat we nog onder hun naam interpellaties aanbrachten,” aldus Bart Goris. “We hebben daar begrip voor en om die redenen willen we de naam van onze factie veranderen naar “Goesting”.

“Omdat een naamsverandering binnen de fractie unaniem moet gebeuren en omdat Sonja De Pooter nog wel aansluiting heeft bij de overgebleven bestuursleden, hebben we besloten dat ze geen deel zal uitmaken van onze fractie. Zij zal als onafhankelijke zetelen,” legt Bart uit.

“We schrokken er echt van”
“Ik wil ook even aansluiten,” vult Hilde Goris aan. “We schrokken van die mail echt hard en dat het partijbestuur niet over één nacht ijs zijn gegaan. Hieruit vernemen we dat we dan toch wel iets betekent hebben de voorbije jaren en er werd ook gevraagd om de sereniteit te bewaren. Daarom denken we dat dit in een besloten gemeenteraad het beste moment is om dit te beslissen,” zegt Hilde Goris. “We werden er toe gedwongen en verder willen wij niemand te laste zijn en hen veel succes wensen.”

Lees hier het hele artikel in GVA.