Uitkijken naar merktekens, Buurtinformatienetwerk ingeschakeld

Uitkijken naar merktekens, Buurtinformatienetwerk ingeschakeld

RANST – Vanmorgen werd een verdacht voertuig opgemerkt in de omgeving van de Vaarstraat in Ranst. De passagiers liepen rond in de buurt, mogelijk op prospectie. Het buurtinformatienetwerk (BIN) werd ingeschakeld.

“Vanmorgen werd onze interventieploeg opgeroepen voor verdachte gedragingen in de Vaarstraat in Ranst. Het voertuig – een grijze break met Franse nummerplaten –  werd niet meer aangetroffen. De collega’s controleerden de buurt en meerdere huizen bleken ‘gemarkeerd’ te zijn,” zegt de politie ZARA.

Een merkteken dat werd opgemerkt.

“We roepen alle inwoners dan ook op om, en dan zeker in de buurt van de Vaartstraat, hun woning te checken op tekens. Meestal gaat het om kruisjes, al dan niet met een cirkel rond. Ze zijn aangebracht op hekken, dorpels of vensterbanken.”

Verwittig de politie of sluit je aan
Merk je een teken aan je woning? Neem dan contact op met de politiezone ZARA op 03 485 65 11. “Onze ploegen zijn extra alert, maar wees zelf ook waakzaam! Sociale controle is immers heel belangrijk. Merk je iets verdachts, aarzel niet en verwittig onmiddellijk de politie via het noodnummer 101. Enkel zo maken we een kans om verdachten te vatten.”

Je kan je gratis aansluiten bij een BUURTINFORMATIENETWERK. Dan krijg je telefonisch deze oproep en kan je als bewoner sneller handelen. Meer info kan je HIER terugvinden.