Vaccinatiecentrum Pallieterland gebruikt nu ook Qvax en cijferupdate

Vaccinatiecentrum Pallieterland gebruikt nu ook Qvax en cijferupdate

LIER/BERLAAR/DUFFEL/NIJLEN/RANST – Tot nu toe zijn er 19 371 vaccins gezet, en telden we 439 no-shows. De uitnodigingen voor de week van 3 mei zijn gisteren allemaal vertrokken. Die week zouden er 5 940 vaccins gegeven kunnen worden.

“Daarmee zitten we ondertussen aan geboortejaar 1961. Ook personen met onderliggende aandoeningen worden mee uitgenodigd,” zegt het vaccinatiecentrum.

Mobiele vaccinaties
“Gisteren, donderdag 23 april en vandaag, vrijdag 24 april, gebeuren er mobiele vaccinaties bij mensen thuis. In tegenstelling tot wat in het vorige persbericht stond is dit niet met Johnson&Johnson-vaccins. Die werden nl. ingetrokken door de fabrikant. We vaccineren mobiel met AstraZeneca (nieuwe naam: Vaxzevria). De meeste mensen die thuis gevaccineerd worden behoren niet tot de leeftijdscategorie onder 55 jaar.”

Reservelijst
“Ons vaccinatiecentrum heeft bij wijze van experiment gewerkt met Qvax, de Vlaamse reservelijst. Dit platform heeft de test goed doorstaan, de Qvax-lijst wordt dus vanaf nu ook gebruikt in Lier. De twee eerder opgestelde reservelijsten van 65-plussers en van essentiële beroepen worden ook opgebruikt.”

Maak zelf je afspraak
“Het uitnodigingensysteem voor uitnodigingen vanaf 26 april is gewijzigd. Dat wil zeggen dat mensen, wanneer ze hun uitnodiging ontvangen, zelf een afspraak moeten vastleggen. Surf naar www.laatjevaccineren.be/registratie en meld aan met je vaccinatiecode. We willen nogmaals oproepen om (groot)ouders, vrienden, familieleden… hulp aan te bieden als je weet dat zij hier niet zo bedreven in zijn. Op die manier willen we vermijden dat het callcenter overbevraagd wordt, met lange wachttijden tot gevolg.”