Vaccinatiecentrum Pallieterland schakelt naar hogere versnelling

Vaccinatiecentrum Pallieterland schakelt naar hogere versnelling

RANST/CORONA – Op 20 februari werden de eerste prikken gezet in Vaccinatiecentrum Pallieterland. Tot nu toe werden er 7025 vaccins gezet. 166 mensen kwamen niet opdagen, wat een erg laag cijfer is.

“Om dit op te vangen maken we gebruik van een reservelijst. 65-plussers en mensen met een essentieel beroep kunnen zich hiervoor registreren via de website van het vaccinatiecentrum. Deze mensen, die snel ter plaatse moeten kunnen zijn, worden opgeroepen om geen vaccins verloren te laten gaan,” laat het centrum weten.

“Volgende week staan er 4400 afspraken in de agenda. In de week van 12 april zijn dat er 6775. We zijn dan al aan het geboortejaar 1950 toe. We ontvangen tijdens die week ook 1035 mensen, geboren tussen 1928 en 1933, voor hun tweede prik.”

“Dat betekent dat er in de week van 12 april op verhoogde snelheid gevaccineerd zal worden. Het centrum is dan open van maandag tot en met zaterdag en dit telkens voor 2 of 3 shiften van 4 uur met de maximumcapaciteit van 5 vaccinatielijnen.”

Doelgroepenbeleid
“Om onze 65-plussers met sociale huisvesting zo goed mogelijk te bereiken, werden de sociale huisvestingsmaatschappijen actief betrokken bij het informeren van deze doelgroep. Zij zullen i.s.m. de eerstelijnszone elke 65-plusser die bij hen klant is, nog een extra brochure met eenvoudige beeldtaal bezorgen. Dit vormt opnieuw een startpunt voor een (telefonisch) gesprek waarbij eventuele vragen of twijfels verhelderd kunnen worden.”

“Om de toegankelijkheid voor anderstaligen te maximaliseren wordt de medische vragenlijst die in de vaccinatielijn wordt afgenomen beschikbaar gesteld in maar liefst 15 talen,” laat het centrum weten.

“Ook de mobiele vaccinatie voor zorgcollectiviteiten en thuisvaccinatie komen er binnenkort aan.”

Meer informatie over Vaccinatiecentrum Pallieterland vind je op www.vaccinatiecentrumpallieterland.be.