Vaccinatievolgorde en cijfers van Vaccinatiecentrum Pallieterland

Vaccinatievolgorde en cijfers van Vaccinatiecentrum Pallieterland

REGIO/CORONA – “Tot nu toe zijn er in totaal 7530 vaccins gezet, en telden we 166 no-shows. De meeste 90-plussers uit de eerstelijnszone hebben een eerste vaccindosis ontvangen,” laat het vaccinatiecentrum weten.

“Deze week ontvangen we 2742 inwoners in de categorie 70-79 jaar en 2182 personen tussen 80 en 89 jaar. We blijven inzetten op informeren en sensibiliseren als één van de sleutelacties tot het bereiken van een voldoende hoge vaccinatiegraad.”

AstraZeneca
Vaccinatiecentrum Pallieterland volgt de beslissing van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid om personen onder de 56 jaar voorlopig geen vaccin van AstraZeneca meer aan te bieden en dit voor de duur van vier weken. 

Wie al uitgenodigd werd, wordt gecontacteerd voor een annulering, maar wordt prioritair opnieuw uitgenodigd. Indien personen jonger dan 56 jaar toch wensen gevaccineerd te worden met het AstraZeneca vaccin hebben zij nog steeds deze keuze. Ben je jonger dan 56 jaar en ontving je reeds een eerste dosis, dan wordt je tweede vaccinatie met AstraZeneca voorlopig opgeschort. De eerste toedieningen van de tweede dosis zijn pas begin mei gepland. Experten zullen hierover nog een advies geven.

Vaccinatievolgorde
“Op dit moment zijn de 65-plussers aan de beurt. Zij zullen rond het einde van april allemaal hun eerste prik hebben ontvangen. Daarna volgen de mensen met onderliggende gezondheidsproblemen.”

Sommige mensen lopen vanwege hun medische achtergrond meer risico om ernstig ziek te worden of te overlijden door corona. Die risicopatiënten komen onmiddellijk na de 65+’ers aan de beurt voor hun coronavaccinatie. Behoor je tot de groep van risicopatiënten, dan mag je je uitnodiging vanaf midden april tot in mei verwachten. Je kan zelf nakijken of je op de lijst van risicopatiënten staat via www.myhealthviewer.be (inloggen met elektronische identiteitskaart). Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende aandoeningen. Alle ziekten worden als even belangrijk beschouwd. De uitnodigingen gebeuren op basis van leeftijd, van oud naar jong.  

Callcenter

Het callcenter van Vaccinatiecentrum Pallieterland krijgt heel wat oproepen te verwerken waardoor de lijnen geregeld overbelast zijn.

We geven graag enkele tips om dit te vermijden:

  • Een afspraak bevestigen (of verplaatsen) kan je makkelijk online doen. Surf naar www.laatjevaccineren.be/registratie en meld aan met de code die in je uitnodigingsbrief staat.

Bied (groot)ouders, vrienden, familieleden… hulp aan als je weet dat zij hier niet zo bedreven in zijn. Of vraag zelf hulp als het jou niet lukt.

  • Na de middag is het meestal rustiger in het callcenter en raak je dus ook sneller binnen.
  • Blijf aan de lijn, ook als je even moet wachten. Telkens wanneer je opnieuw probeert te bellen, kom je helemaal achteraan in de wachtrij terecht. Dat maakt dat je wachttijd nog meer oploopt.

“Tot slot vermelden we nog dat de Qvax-lijst wordt niet opgemaakt door Vaccinatiecentrum Pallieterland. Met vragen hierover kan je dus niet in het callcenter terecht.”

Info: www.vaccinatiecentrumpallieterland.be