Vakantiegids Kempen 2019 bundelt deugddoende uitjes en fietsroutes

Vakantiegids Kempen 2019 bundelt deugddoende uitjes en fietsroutes
REGIO – Echte vakantie verandert nooit. Te veel foto’s gemaakt met je smartphone? Je ouders deden – met een zware camera weliswaar – net hetzelfde. Een streekbiertje of ijsje in de zon? Dat blijft genieten, ook al zorgen je kinderen niet langer voor extra animatie op het terras.
Inspiratie voor uitstapjes waaraan je lang én met een glimlach op je gezicht aan terug denkt, vind je in de Vakantiegids Kempen 2019. Voer voor talloze heerlijke herinneringen…
Mooi weer en veel vrije dagen in het vooruitzicht: dat betekent tijd voor actie en veel buitenpret. De Vakantiegids Kempen 2019 biedt volop inspiratie voor deugddoende uitjes. De gids telt 140 pagina’s vol toeristische aanraders, netjes geordend per gemeente.
Actie, fun en erfgoed
Zandduinen, water, bossen en heide: die mix maakt van het Kempense landschap een gedroomd decor om je batterijen op te laden. Je stapt er door zalig stille natuurgebieden. Liever iets actiever? De Kempen dagen je uit met speelse en stoere wandelingen voor klein en groot: van het plezante Pagadderpad tot de Kempentocht, een volledig offroad wandeling voor de geoefende stapper. Citytrip of dagje pure fun? In de Kempense stadjes en recreatiedomeinen wachten je een heleboel verrassingen.
Naast onbetwiste Kempentoppers ook heel wat nieuwkomers in de vakantiegids. Jan De Haes, gedeputeerde voor Toerisme: “Zo wordt het uitkijken naar de Smokkelaarsroute en de fietslussen ‘Vlaamse Meesters in Situ’, een ontdekkingstocht langs bekende en minder bekende Kempense kunstschatten. Recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten pakt uit met een supercool nieuw klimpark. En de talloze evenementen in het kader van 75 jaar bevrijding WOII verwennen fans van erfgoed en geschiedenis.”
12 x fietsen in de Kempen
Spoorfiets, kano, tuktuk of picknickbakfiets: de Kempen verken je op talloze manieren.
Maar de (elektrische) fiets blijft voorlopig veruit het populairst. De Kempen serveren pure fietsfun: 2000 kilometer knooppunten en comfortabele, biljartvlakke fietspaden. Veel water, groen en stilte. Plus heel wat stemmige cafés en dito terrasjes. Wat kiezen moeilijk maakt…
Gedeputeerde Jan De Haes: “We weten dat we toeristen blij maken met concrete fietstips. Daarom bundelen we twaalf kant-en-klare lussen in een handig routeboekje. Je ontdekt de mooiste hoekjes van de Merode, fietst Pallieter achterna in Lier of verkent het poëtische platteland in en om Kasterlee. Elke fiche bevat bovendien suggesties voor een ‘lekkere’ halte, een toeristische topper én een fototip die je Instagramvrienden nieuwsgierig maakt.”
PRAKTISCHE INFO
Bestel je Vakantiegids Kempen 2019 online, of download hem hier of haal je exemplaar bij een toeristisch infokantoor in de Kempen.