Van den Nestlaan jaar lang enkelrichting vanaf 6 mei

Van den Nestlaan jaar lang enkelrichting vanaf 6 mei

BROECHEM – In de Van den Nestlaan zal het fietspad, tussen Slijkstraat en rotonde Ranstsesteenweg, opgebroken en heraangelegd worden op een breedte van drie meter, zodat dit als een volwaardig dubbelrichting fietspad gebruikt kan worden.

De riolering zal ter hoogte van de bebouwing onder het fietspad geplaatst worden, zodat de rijweg niet moet worden opgebroken. Om de werken te kunnen uitvoeren worden ook hier de bestaande bomen gerooid. Na de werken zullen tussen de rijweg en het nieuwe fietspad opnieuw inheemse bomen worden geplant

Enkelrichting in Abelebaan en Van den Nestlaan
De werken starten nu maandag 6 mei. Vanaf dan zal de Van den Nestlaan enkelrichting worden voor chauffeurs die vanuit Broechem richting rotonde rijden. Het verkeer in de richting van Broechem, zal via de Ranstsesteenweg en Broechemlei (N116) moeten omrijden of kan kiezen om via de Liersesteenweg en de Broechemsesteenweg naar Broechem te rijden. Fietsers kunnen tijdens de werken gebruik maken van de Abelebaan die ook enkelrichting wordt om sluipverkeer te weren.

Tijdens kortere periodes zal de Van den Nestlaan volledig afgesloten moeten worden om de herinrichting van het kruispunt met Slijkstraat en Sint Jozef mogelijk te maken.

De werken zullen vermoedelijk duren tot april 2020.