Vanaf 27 april vernieuwingswerken E313 tussen Wommelgem en Ranst richting Hasselt

Vanaf 27 april vernieuwingswerken E313 tussen Wommelgem en Ranst richting Hasselt

RANST/WOMMELGEM – Om maximaal gebruik te maken van de huidige verkeersluwe periode op de snelwegen, zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf maandag 27 april grondige onderhoudswerken uitvoeren op de E313. ’s Nachts en op zaterdag 2 mei is er het meeste hinder en moet het verkeer over één rijstrook rijden.

Over een afstand van ongeveer 7 km wordt de rechterrijstrook in de richting van Hasselt vernieuwd. Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Tijdens die momenten moet het verkeer er over één rijstrook passeren. Overdag is enkel de rijstrook die wordt aangepakt afgesloten, behalve op zaterdag 2 mei. Tegen maandagochtend 4 mei zullen de werken volledig afgerond zijn.

Vernieuwing wegdek

Op de E313 is de rechterrijstrook tussen Wommelgem en Ranst in de richting van Hasselt in slechte staat. Deze strook wordt daarom over een afstand van ongeveer 7km grondig vernieuwd met twee lagen nieuw asfalt. De werfzone begint net voor het rondpunt van Wommelgem en loopt tot aan de snelwegparking in Ranst. Ter hoogte van de parking in Ranst wordt ook een kleiner gedeelte van de middelste rijstrook vernieuwd.

De huidige verkeersluwe periode biedt een opportuniteit die het Agentschap Wegen en Verkeer maximaal wil benutten om werken op doorgaans zeer drukke snelweglocaties met zo weinig mogelijk hinder voor het verkeer uit te voeren.

Fasering en hinder

De werken worden ’s nachts en in het weekend uitgevoerd om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden. De werken starten vanaf maandagavond 27 april en zullen een week later, tegen maandagochtend 4 mei, volledig afgerond zijn. Tijdens de meeste nachten in deze periode moet het verkeer richting Hasselt over één rijstrook passeren. Overdag is enkel de rijstrook waaraan gewerkt wordt afgesloten. Het verkeer beschikt dan over drie rijstroken. Enkel op zaterdag 2 mei wordt er ook overdag gewerkt en moet het verkeer over één rijstrook. De op- en afritten van het complex Wommelgem (nr. 18) richting Hasselt worden tijdens de eerste twee nachten afgesloten. Het verkeer voor de oprit wordt omgeleid via de calamiteitenroute P, het verkeer voor de afrit wordt omgeleid via het complex Oelegem van de E34. De afrit naar de snelwegparking in Ranst wordt vier nachten afgesloten. Voor het verkeer op de E313 richting Antwerpen is er geen hinder.

Aannemer volgt veiligheidsvoorschriften

De aannemer zorgt ervoor dat maatregelen rond hygiëne en social distancing gerespecteerd worden zodat de werknemers in veilige omstandigheden kunnen werken.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/wommelgem.