Vanaf maandag omleiding voor alle verkeer via brug van Viersel

Vanaf maandag omleiding voor alle verkeer via brug van Viersel

MASSENHOVEN – Volgende week is het zover. Dan onderbreekt men de Liersebaan om de brug over het Albertkanaal naar haar definitieve locatie te kunnen verschuiven. Dat gebeurt vanaf maandag17 mei tot en met vrijdag 25 juni. Gedurende 6 weken is de Liersebaan volledig onderbroken vanaf de Vaartstraat tot aan de carpoolparking en is er geen doorgang mogelijk over het Albertkanaal in Massenhoven.

Op- en afritten van de E313 blijven open
In beide richtingen loopt een omleiding via de brug van Viersel en dit voor zowel gemotoriseerd verkeer als fietsverkeer. De op- en afritten van de E313 blijven open tijdens deze periode, maar zijn enkel bereikbaar komende vanaf de Herentalsebaan of Lier. De op- en afrit van de E313 richting Antwerpen lopen tijdelijk opnieuw over de carpoolparking.

Kom je van Zandhoven, dan volg je eerst de omleiding om zo naar de op- en afritten te rijden. Rij je van Zandhoven naar Antwerpen en omgekeerd? Dan is de E34 ook een prima alternatief.

Onderstaand plan geeft de omleiding weer.

Jaagpaden afgesloten ter hoogte van brug

De jaagpaden aan beide zijden van het kanaal zijn ook afgesloten ter hoogte van de brug. Op de rechteroever, aan de kant van Zandhoven, is het jaagpad afgesloten tussen de Vaartstraat en de Kerkstraat. Op de linkeroever, kant Lier, is het jaagpad afgesloten tussen de Zagerijstraat en de brug van Viersel. Onderstaand plan geeft de fietsomleiding weer.

Bereikbaarheid bedrijven

De Zagerijstraat, de Kerkstraat en de Vaartstraat, en alle bedrijven gelegen in die buurt, blijven bereikbaar tijdens de werken. Midden juni wordt ook de Zagerijstraat geasfalteerd. Dit gebeurt in twee helften, zodat er altijd een doorgang is voor beurtelings verkeer en je de straat steeds kan in- en uitrijden.

Verplaatsen brug Albertkanaal op 7 juni

Het effectief verplaatsen van de brug is voorzien op maandag7 juni en belooft weer een bezienswaardige activiteit te worden. Meer informatie hierover lees je in onze volgende nieuwsbrief.

Afrondende werken tot september

Met het verschuiven van de brug naar de definitieve locatie zijn de grootste infrastructuurwerken afgerond. Al vertrekt de aannemer nog niet helemaal. Van eind juni tot midden september wordt de projectzone, namelijk de jaagpaden en de carpoolparking, nog helemaal afgewerkt.

Nog vragen?

Op de projectpagina’s www.wegenenverkeer.be/zandhoven en op www.vlaamsewaterweg.be/brug-massenhoven vind je altijd de meest recente informatie over het project.