Vandaag test van BE-alert in Ranst en Zandhoven

Vandaag test van BE-alert in Ranst en Zandhoven

RANST/ZANDHOVEN – De gemeenten Zandhoven en Ranst zijn geselecteerd door het Nationaal Crisiscentrum om deel te nemen aan de Alert-SMS test op donderdag 2 juli.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. Dankzij BE-Alert krijg je rechtstreeks informatie via sms, email of via gesproken bericht op je telefoon.

Op donderdag 2 juli zal er een grensoverschrijdende test zijn. Het testgebied beslaat een deel van de deelgemeenten Massenhoven en Broechem. Iedereen die zich op dat moment binnen het testgebied bevindt kan een Alert-SMS ontvangen van BE-Alert. Paniek is dus zeker niet nodig. Alle communicatie kadert in deze oefening.

Vanaf 23 juni is de interface van BE-Alert volledig vernieuwd om sneller en gerichter te kunnen alarmeren. De volledige interface werd opgericht volgens het CAP protocol, Common Alerting Protocol. Dit is een internationaal gebruikt protocol voor alarmering in crisissituaties. Het werd ontworpen om op alle mogelijke kanalen te gebruiken en wordt dus vanaf nu ook ingezet bij BE-Alert.