Verduidelijking over make-over speelpleinwerking

Verduidelijking over make-over speelpleinwerking

RANST – Heel wat mensen reageerden vol ongenoegen op de sociale media. Ook enkele raadsleden reageerden op de beslissing. Maar heel wat monitoren reageerden zelf ook op de reacties. Ze zeggen zelf dat door de populariteit en het aantal monitoren de draagkracht niet kunnen volhouden.

“De beperkingen zijn bewust tegengehouden”
“Het tekort aan animatoren is inderdaad al lang gekend en er gaan al langer stemmen op om het inschrijvingsgeld te verhogen en het aantal inschrijvingen te beperken,” zegt Bart Goris (Open VLD) “Dit is altijd bewust tegengehouden om de speelpleinen toegankelijk te houden voor iedereen. Het is dan ook jammer om nu te lezen dat dit toch aangepast wordt en er veel mensen in de kou blijven staan.” Goris is alvast van plan om dit mee te pakken naar de volgende gemeenteraad.

Voormalig schepen Roel Vermeersch reageerde met: “De kracht van verandering, hogere prijzen en minder flexibiliteit.” en “Ons gemeentepersoneel dat woont in een andere gemeente maar hier werkt kreeg begrip. Alle andere werkkrachten of uitbaters van levendige zaken kunnen het op hun buik schrijven;) Het algemeen belang is ver zoek!”

Draagkracht en kwaliteit
Maar de speelpleinwerking, de jeugddienst van Ranst reageren, ze vinden dat er al jaren iets moest gedaan worden aan de draagkracht van de monitoren.”We moesten maatregelen nemen om van Speelplein Ranst een leefbare plek te blijven maken”, zegt jeugdconsulent Stefan Oorts in een artikel van HLN.

De gemeentebestuur, de monitoren en de jeugddienst stelden alvast een FAQ op. Met de vragen die het meeste binnenkwamen. Je kan deze meest gestelde vragen hier lezen.