VERKIEZINGEN2018. Hoe loopt het op de sociale media?

VERKIEZINGEN2018. Hoe loopt het op de sociale media?

VERKIEZINGEN 2018 – Hoe loopt het in onze gemeente op de sociale media? Hoe actief zijn de partijen op Facebook en/of Twitter in onze gemeente? Hoeveel volgers hebben ze? Verschillende media tonen aan dat volgend jaar de verkiezingen wellicht worden bepaald op de sociale media. Benieuwd of er in een ‘kleine’ gemeente als Ranst de koers reeds gezet is richting de verkiezingen. Enkele vaststellingen in dit opiniestuk.

Open VLD Ranst, de partij van burgemeester Lode Hofmans, zit echter sinds september dit jaar op Facebook en Twitter. Dus misschien nog een vertekend beeld, maar de partij komt met amper 61 volgers op bijna 4 maanden tijd actief te zijn. Vooral heel wat nieuws van de gemeentelijke website werd de afgelopen weken gedeeld. Hier en daar kwam er een stuk, dat ook op Ranst.be stond, van hun eigen vernieuwde website.

CD&V Ranst, heeft 99 volgers. De partij postte de afgelopen maanden vooral foto’s van de gerealiseerde wegenwerken, de laadpaal aan het gemeentehuis. In oktober organiseerden ze ook een food-truckfestival op Domein Moervelden. Op hun website is de laatste post weeral van september geleden. Daar gaven ze toelichting over de fietsstraat in de Mollentstraat en de vele wegenwerken.

Ondertussen (20/12/2017) lanceerde CD&V hun vernieuwde website:

CD&V Ranst pakt uit met vernieuwde website

Groen Ranst, één van de twee oppositiepartijen, heeft 122 volgers. De laatste post is van 30 oktober geleden. Regelmatig delen ze hun interpellaties en verslagen van de gemeenteraad. Op de website kan je van de gemeenteraad bijvoorbeeld nog een verslag vinden over de plannen die bekend zijn gemaakt van de nieuwe verkaveling Molenveld in Ranst.

N-VA Ranst, de tweede oppositiepartij, heeft bijna 300 volgers. De laatste post is echter enkele uren geleden gepost. Een verslag van de interpellaties van de gemeenteraad kan je er meestal enkele dagen later al op terug vinden. Het is ook de enigste partij die, na nu ook Open VLD Ranst, al lange tijd actief is op Twitter. Veel lokaal nieuws is er op hun Twitterpagina niet te vinden.

Hieronder kan je een grafiek vinden van het aantal likes op Facebook.