Verkiezingsprogramma N-VA Ranst bekend

Verkiezingsprogramma N-VA Ranst bekend

VERKIEZINGEN 2018 – Mondjesmaat laten de Ranstse partijen hun verkiezingsprogramma los op de burgers. Nadat CD&V één van de eersten was die hun eerste programma loslieten, heeft nu ook N-VA Ranst zijn programma gelost.

Ook de eerste namen op de lijst zijn bekend. Zo is Johan De Ryck lijsttrekker, maar ook kandidaat om fulltime burgemeester te worden. Het huidige gemeenteraadslid van de oppositie zal samen met andere leden Leen Baeten, An Willems, Johan Oliviers en Erik Fossez op de lijst staan.

Volledig programma online te vinden
Het verkiezingsprogramma kan je hier helemaal terugvinden. Ook deze partij gaat voor een veiligere gemeente, een verhoogde pakkans op misdrijven in het verkeer en zelfs voor autoluwe schoolomgevingen.

“We wachten niet met onderhoud tot een weg niet meer berijdbaar is. Goed onderhouden gemeentewegen, fiets- en voetpaden zijn noodzakelijk om vlot en veilig verkeer voor iedereen te garanderen.  Voldoende en tijdig onderhoud van de wegen en een duurzame weginrichting dragen bij aan een vlotte en veilige verkeersafhandeling,” klinkt het.

Op vlak van ruimtelijke ordening wil de partij inspelen op onder meer de bouwmisdrijven en de open ruimte laten zoals het is.

Geen vriendjespolitiek in inspraak burger
“Nog al te vaak heerst er rond subsidies een sfeer van schimmigheid, waarbij het onduidelijk is wie hoeveel subsidies krijgt en wat er nu juist met die subsidies gebeurt. Wij zijn voorstander voor een transparant subsidiebeleid waarbij objectieve criteria primeren en er niet aan vriendjespolitiek wordt gedaan.”

Tot slot wil men burgers meer inspraak geven tijdens bijvoorbeeld de gemeenteraad. “De gemeenteraad is wat ons betreft het hart van de democratie. Verkozenen moeten hun verantwoordelijkheid kunnen en durven opnemen. Het is in de eerste plaats aan hen om op basis van hun programma het beleid vorm te geven en de inwoners uit te leggen waarom bepaalde beslissingen genomen worden.”