Vermeesch en Hofmans stappen uit gemeenteraad, zetelen als onafhankelijke

Vermeesch en Hofmans stappen uit gemeenteraad, zetelen als onafhankelijke

RANST – Afgelopen week raakt het nieuws bekend dat er na een audit door Audit Vlaanderen onder meer belangenvermenging werd vastgesteld door de vorige burgemeester Lode Hofmans (Open VLD), ex-schepenen Roel Vermeesch (Open VLD) en Tine Muyshondt (CD&V).

Open VLD hield afgelopen week een partijbestuur en deelt volgende beslissing mee:

“In navolging van het forensische auditrapport, opgesteld door Audit Vlaanderen hebben we op 29 augustus een partijbestuur gehouden.
Het partijbestuur heeft beslist dat, in het belang van de partij, de 2 vernoemde mandatarissen, de heer Lode Hofmans en de heer Roel Vermeesch niet langer deel uitmaken van de Open-VLD fractie in de gemeenteraad. De leden van het partijbestuur zullen hierover geen verdere verklaringen afleggen.”

Voorlopig blijven Hofmans en Vermeesch nog wel deel uitmaken van het partijbestuur bij Open VLD Ranst. De partij benadrukt dat ze wellicht als onafhankelijke zullen zetelen in de gemeenteraad:

Bij CD&V werd er nog niets meegedeeld door de partijleden, het is dus voorlopig nog gissen of Tine Muyshondt in de gemeenteraad blijft of niet.