Vermeesch interpelleert met “koekje van eigen deeg” naar N-VA Ranst

Vermeesch interpelleert met “koekje van eigen deeg” naar N-VA Ranst

RANST/BROECHEM – Gemeenteraadslid Roel Vermeesch (Onafhankelijk) lanceert een wel heel opvallende interpellatie. Hij paste eigenhandig de interpellatie van huidig burgemeester Johan De Ryck aan.

“Aanstaande gemeenteraad doe ik een iets of wat ondeugende interpellatie. Alvast qua layout zoals u in bijlage kan raadplegen,” zo laat Roel Vermeesch weten per mail;

“Het is een kopie-paste van huidig burgemeester Johan De Ryck die in de aansleep van de verkiezingen werven van ondergetekende viseerde. Begrijp me niet verkeerd, zijn interpellatie was volkomen terecht en de situatie werd in navolging van zijn punt onmiddellijk aangepast.”

Twee doelen door deze manier van interpelleren
“Mijne eerste doel van deze manier van interpelleren is de eigen argumentatie ter bevordering van de verkeersveiligheid die toen werd aangehaald wordt hier met alle voeten getreden. Niet naleven van voetgangersharter dat een vrije doorgang van 1m50 garandeert.”

“Voor de twee werven tezamen heeft men reeds 15 signalisatievergunningen afgeleverd met huidige situatie tot gevolg. Als je de volledige lenge van deze drukke verkeersas wil afleggen te voet kan je tot 2x oversteken zonder enige voorzieningen hiervoor. Geen enkele regeling voor wisselend verkeer voor fietsers en auto’s… ‘de kracht van verandering werkt?’,” reageert het raadslid

Koekje geven van eigen deeg
“Het tweede doel hiervan: het bestuur wenst de laatste raden niet altijd te antwoorden omdat men zich voorhoud dat alle vragen en alle info vooraf meer gespecificeerd moet worden. Zo komen meerdere interpellaties 2 tot 3 raden achter elkaar aan bod, waarna men het dan weer afdoet van in herhaling te vallen.”

“Deze interpellatie is een koekje van eigen deeg. Zeer summiere beschrijving met een feitenkwestie tot gevolg over vergunningen, de nieuwe politieke cultuur die dit bestuur hoog in het vaandel hielt, namelijk te luisteren naar de gemeenteraad heeft na iets meer dan 2 jaar nog niets opgeleverd.”

Vermeesch verduidelijkt dit met enkele voorbeelden: “De Ruimtelijke ordening, waar men na zijn 1 jarig bestaande regeling terug kan aanpassen, niet openstaan voor suggesties betreffende inplanting van een nieuw politiekantoor en projecten willen realiseren zoals een administratief centrum zonder enige kennis van aanpak.”

“Het punt van 2018 is een voorbeeld van rekening houden met de oppositie waarvan men moet willen geloven dat zij het goed voorhebben met onze gemeente. Dit is met de wissel van de wacht niet anders, alleen moet men het ook nu willen geloven.”