Vlaams Belang Ranst stelt vraag over asielcentrum

Vlaams Belang Ranst stelt vraag over asielcentrum

RANST – Op de gemeenteraad van maandag 21 december zal gemeenteraadslid Christel Engelen (Vlaams Belang) een vraag stellen over het asielcentrum te Broechem.

“In september 2019 werd het asielcentrum te Broechem verplicht tijdelijk opvang te geven aan extra 72 asielzoekers. Tijdens onze interpellatie van de gemeenteraad op 17 februari hebben wij gevraagd hoe lang “tijdelijk” is,” zegt Christel Engelen “Fedasil was op de hoogte van de tijdelijkheid van de extra containers. Dit wil zeggen dat een maximale duur van 4 periodes van 30 aaneengesloten dagen per kalenderjaar niet mag overschreden worden.”

“Hebben jullie reeds een zicht op het verloop van deze tijdelijke opvang die bedoeld was als noodmaatregel als overgangsfase. In februari 2020 waren er 449 asielzoekers gehuisvest in het asielcentrum. “

“Wat is de huidige capaciteit van het asielcentrum te Broechem? Wij weten dat dit een federale bevoegdheid is aangezien het asielcentrum gelegen is op eigendom van de Belgische staat. Toch willen wij weten hoe U als burgemeester deze tijdelijke opvang opvolgt,” wil Engelen van Vlaams Belang Ranst weten.