Voorbereidende werken Kromstraat gestart

Voorbereidende werken Kromstraat gestart

RANST – De gemeente Ranst, het Agentschap Wegen en Verkeer, water-link en Aquafin slaan de handen in elkaar voor riolerings- en wegenwerken in de Kromstraat (tussen het kruispunt met de Schawijkstraat en het kruispunt met de Gasthuisstraat) en in de Spruytershofstraat.

In de Kromstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd waarop verschillende zijstraten worden aangekoppeld. Daarnaast wordt de straat veiliger ingericht met o.a. afgescheiden fietspaden, vrij van de rijweg.

Verder worden de kruispunten, en zeker het kruispunt Kromstraat – Kastanjelaan, veiliger gemaakt. De voorbereidende werken zijn gestart op maandag 15 maart 2021, de nutsbedrijven starten vanaf 19 april 2021 en in het najaar zijn de grotere werken aan de beurt. Dan zal heel het rioleringsnetwerk en de wegenwerken onder handen worden genomen.

Hinder tijdens de werken
Om de hinder voor de bewoners en de handelaars te beperken, worden de werken door de nutsbedrijven in verschillende fases uitgevoerd. Het verkeer zal de werfzone beurtelings kunnen passeren aan verkeerslichten.

Lees meer info op deze link.