Vrijwilligers BIN op nieuwjaarsreceptie

Vrijwilligers BIN op nieuwjaarsreceptie

BROECHEM/EMBLEM/RANST/OELEGEM – De vrijwilligers van 3 buurtinformatienetwerken stonden dit jaar voor het eerst mee aan de stand van de politie op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Zo was BIN Venus uit Oelegem, BIN Juul Persijn en BIN Abeel uit Broechem vertegenwoordigt.

Ook Benno Gekiere van het BIN Kenniscentrum was aanwezig, met dit kenniscentrum zorgt hij er mee voor dat er tussen alle informatienetwerken op dezelfde manier worden toegepast.

Mensen konden informatie krijgen over hoe een buurtinformatienetwerk werkt, konden zich aansluiten en dat deden ook enkele bezoekers.

Zeer weinig meldingen
“Er is nog heel wat wantrouwen over een buurtinformatienetwerk. Inwoners denken dat ze ’s nachts gewekt zullen worden als er mogelijke verdachten in de buurt rondhangen,” zegt Heidi van Bin Abeel. “De laatste tijd zijn er zelfs zeer weinig meldingen en dat is een goed teken. In de 2 jaar dat BIN Abeel bestaat is er nog maar 2 keer een nachtelijke oproep geweest.”

BIN-leden zijn de extra ogen van de politie. Iedereen die iets verdacht ziet in zijn straat kan hiervoor de politie contacteren. Mochten er zich inbraken voordoen en de daders zijn nog in de buurt, dan schakelt de politie pas een BIN in, zo kunnen bewoners mee uitkijken en onregelmatigheden ter informatie delen met de politie.

Hoe en BIN werkt en hoe je kan aansluiten kan je hier lezen. Of je neemt contact op met Didier Billiet van de politiezone Zara. Aansluiten is gratis en je kan steeds je laten uitschrijven.