Waarom hebben de inwoners van Ranst nog geen filters ontvangen?

Waarom hebben de inwoners van Ranst nog geen filters ontvangen?

RANST/CORONA – Al heel wat gemeentes in de regio kregen filters in de bus, deze kan je gebruiken om te plaatsen in de zelfgemaakte mondmaskers. Maar in onze gemeente werden er nog geen verdeeld.

“De federale overheid heeft ervoor gekozen om de filters eerst te leveren in gemeenten waar er veel doden te betreuren vielen,” zegt de communicatiedienst van Ranst. “Gelukkig zijn er in Ranst maar weinig slachtoffers gevallen door het corona virus. Gevolg is wel dat de beloofde filters voor alle inwoners van Ranst pas op het einde van de maand mei zullen geleverd en verdeeld worden.”

Zelf bestelling gemaakt van mondmaskers
“Het gemeentebestuur van Ranst heeft zelf een bestelling van 20.000 mondmaskers geplaatst. Zodra de filters en de mondmaskers geleverd zijn, zullen deze onmiddellijk verdeeld worden.”

Ook Ranst doet mee met de nationale mondmaskeractie
Om COVID19 mee te helpen bestrijden, kan ook jij je steentje bijdragen! In afwachting van de verdeling van de stoffen mondmaskers die besteld zijn via de provincie en door het gemeentebestuur aan elke inwoner vanaf 12 jaar zullen worden bedeeld, kunnen we samen herbruikbare (katoenen) mondmaskers maken. 

Momenteel zijn er al verschillende vrijwilligers en verenigingen volop bezig met het maken van mondmaskers. Alvast bedankt voor jullie inzet en hulp!

Doneer je beschermmateriaal
Maar om zo’n masker te maken, hebben we natuurlijk ook het nodige materiaal nodig. 

Heb jij nog ergens geschikte stoffen of linten liggen – liefst dicht geweven katoen zoals t-shirts, lakens, keukenhanddoeken … die we kunnen gebruiken?

Breng jouw beschermmateriaal dan naar het dichtstbijzijnde inzamelpunt: 

  • op het onthaal van het gemeentehuis (Gustaaf Peetersstraat 7) van maandag tot vrijdag, telkens tussen 9 en 12 uur. 
  • op de dienst zorg en welzijn in het ocmw-gebouw (Schildesteenweg 16) tijdens de kantooruren

Natuurlijk kan je ook nog steeds je zelfgemaakte mondmaskers binnenbrengen.
Vragen? Mail ransthelpt@ranst.be of bel 03 385 38 88.

Respecteer de veiligheidsmaatregelen bij het binnenbrengen van jouw beschermmateriaal 
Steriliseer het, was je handen met water en zeep en stop het materiaal in een afsluitbare zak. 

Wat gebeurt er met de binnengebrachte mondmaskers?
Onze dienst zorg en welzijn heeft een prioriteitenlijst opgemaakt van mensen die er het meeste nood aan hebben en zij zullen de maskers aan hen verdelen.