Waarschuwing verwachte sneeuw en koude in onze regio

Waarschuwing verwachte sneeuw en koude in onze regio

HET WEER – Extra Update (19:25 uur) & voorwaarschuwing verwachte situatie sneeuw & koude provincie Antwerpen! ❄️☃️

Goedenavond beste Antwerpen! Vroeger dan verwacht, want ik wilde jullie niet langer in spanning houden… 😉 De nieuwste uitdraai van de weermodellen die al binnen zijn, tonen opnieuw sneeuwval in onze provincie. Vanaf morgenmiddag trekt er een lagedrukgebiedje over onze regio’s, waarbij de exacte koers van dit lagedrukgebiedje, allesbepalend is. Hoe zuidelijker dit gebiedje over onze regio’s trekt, hoe meer onze provincie te maken zal krijgen met sneeuwval.

Het omgekeerde geldt eveneens indien het lagedrukgebiedje plots noordelijker dan verwacht zal trekken. Met andere woorden staan we dus voor een zeer moeilijke situatie, waarbij we de actuele situatie morgen goed in de gaten moeten houden.

Sowieso krijgen we vanaf morgenavond aanvoer van ijskoude lucht uit het noordoosten. Hierdoor zal de neerslag langzaam transformeren van regen naar mogelijke ijzel, tot smeltende sneeuw en sneeuw. Dit proces wordt door de meeste modellen vanaf 20 uur morgenavond verwacht. Nadien kan de sneeuw vanaf middernacht blijven liggen, met de meeste kans op een sneeuwdek in de regio’s nabij de Nederlandse grens.

Op basis van de laatste trends in de weermodellen, verwacht ik sneeuwhoeveelheden van een paar cm, tot 10 cm of iets meer in het slechtste (of beste 😉 ) geval. Je ziet maar hoe je het bekijkt! 😉 Onderstaande kaartjes tonen de situatie op zondagavond & maandag waarbij het ene weermodel meer sneeuw dan het andere weermodel geeft voor onze provincie. Het geeft alvast enorm veel mensen een serieuze stress! 😅 Het Europese weermodel voorziet zelfs (zoals deze ochtend) een sneeuwtapijt tot 15 cm of meer in onze provincie! De kou, die lijken we sowieso te krijgen.

Vanaf volgende week liggen de temperaturen overdag nog rond -4 graden met nachttemperaturen die kunnen dalen tot wel -10 graden! Afhankelijk van de dikte van een eventueel sneeuwtapijtje, kunnen de nachtperioden bij opklaringen zelfs nog lager liggen. We staan dus voor een zeer koude periode, dat we al een tijdje niet meer gezien hebben. Straks (rond 23 uur) zal ik nog een update plaatsen, wanneer alle avondruns binnen zijn.

Tot slot zou ik graag volger Dirk Siddré willen bedanken, om ons deze namiddag te steunen doormiddel van een gulle gift van maar liefst € 100 dat gedaan werd via https://weerstationzoersel.be/inzamelactie-2021/.

Enorm bedankt voor de appreciatie van de updates & de steun! Deze update (dat gericht is naar het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen) mag zeker en vast gedeeld worden! Fijne vrijdagavond gewenst!

www.weerstationzoersel.be