Wandel mee met een kudde schapen van de Kesselse heide naar het fort van Kessel

Wandel mee met een kudde schapen van de Kesselse heide naar het fort van Kessel

NIJLEN/KESSEL – Iedereen is van harte welkom om eind september of begin oktober met een kudde van 250 Kempische heideschapen mee te wandelen van de Kesselse heide naar het Fort van Kessel. De exacte datum hangt af van de weersomstandigheden, maar hou zeker al 27 september en 4 oktober vrij. Inschrijven kan online via www.nijlen.be/wolligwandelen

De schapen helpen al enkele jaren bij het ecologisch beheren van het fortdomein. Ze grazen vaak en gericht op het domein zodat er geen bos kan groeien. Zo blijft er een bloemrijke vegetatie, wat goed is voor de biodiversiteit. Uniek is dat het fort kalkminnende soorten herbergt die op onze zure zandgronden normaal niet voorkomen. De overblijfselen en puin vormen een bijzondere vestigingsplaats voor varens en mossen.

Ofwel op 27 september ofwel op 4 oktober

De planning van de begrazingsrondes wordt bepaald door de weersomstandigheden en de impact daarvan op het graasbeheer. De exacte datum kan dus pas enkele weken op voorhand bepaald worden. Hou www.nijlen.be en www.facebook.com/Nijlen in de gaten.

Inschrijven is verplicht en meer info kan je terugvinden op DEZE LINK.