Wanneer krijg ik mijn vaccin? Een tussenstand.

Wanneer krijg ik mijn vaccin? Een tussenstand.

REGIO – “Op dit moment worden de jongste 65-plussers uitgenodigd voor hun vaccinatie. Tegelijkertijd worden er ook al mensen uit de risicogroep opgeroepen, ook hier werken we van oud naar jong. Het is dus best mogelijk dat er al jongere risicopatiënten worden uitgenodigd, hoewel nog niet alle 65-plussers aan de beurt zijn geweest,” dat laat vaccinatiecentrum Pallieterland weten.

Risicopatiënten zijn mensen jonger dan 65 met een hoger risico om ernstig ziek te worden van COVID-19. Je kan zelf nakijken of je op de lijst van risicopatiënten staat via www.myhealthviewer.be, door in te loggen met je elektronische identiteitskaart. Ben je geboren tussen 1956 en 1961 en werd je nog niet uitgenodigd? Dan ben je waarschijnlijk niet gekend als risicopatiënt.

“De hogere overheid besliste om alle risicopatiënten van 46 tot 64 en alle zware risicopatiënten van 18 tot 64 prioritair en in groep te vaccineren. Dat betekent concreet dat pas wanneer alle risicopatiënten gevaccineerd zijn, de 64-jarigen zonder risicoprofiel uitgenodigd worden, ook van oud naar jong (van 64 jaar tot 18 jaar). De verwachting is dat de 64-jarigen zonder risicoprofiel in de loop van mei hun uitnodiging zullen krijgen. Wanneer dit zal zijn is nog niet te voorspellen omdat het onduidelijk is hoeveel risicopatiënten er exact gevaccineerd moeten worden.”

“Via onze wekelijkse update houden we je op de hoogte van de tussenstand. Zo kunnen we allemaal samen uitkijken naar het moment dat alle risicopatiënten gevaccineerd zijn, en de rest van de bevolking aan de beurt komt.”