Wateroverlast in de regio, een overzicht

Wateroverlast in de regio, een overzicht

REGIO – Vrijdagochtend rond 8u30 waren zowel de brandweer van Lier als de politie bezig met alles in goede banen te leiden om de wateroverlast weg te werken. Tegen de middag waren er al meer dan 40 oproepen binnengelopen. De hulpdiensten gaven de prioriteit aan oproepen voor water in de kelder en de drukke straten. Zo was de Lispersteenweg bijna een hele dag afgesloten voor het verkeer. Ook de Aarschotsesteenweg, Berlaarsesteenweg kregen last van te veel water.

Ook de Mechelbaan in Koningshooikt werd lange tijd afgesloten. Aangezien het om overmacht gaat, worden de pompwerken niet gefactureerd aan desbetreffende bewoners.

In Kontich ging het tegen 17 uur de goede richting uit. In de Rompelei zakte het water en aan de sporthal van het Sint-Ritacollege kon de opkuis beginnen. De leerlingen van de school werden iets vroeger naar huis gestuurd omdat de Pierstraat en de Keizershoek het water niet konden slikken. Op de Fiets-o-Strade tussen Kontich en Duffel waren er plekken tot 30 centimeter onder water.

Ook op verschillende plekken in Borsbeek en Boechout was de brandweer druk in de weer om overgelopen beken in bedwang te houden. Rond 18 uur waren de meeste plekken in orde, maar de vrijwillige brandweer had nog heel wat werk om ondergelopen kelders leeg te pompen.

Deze diashow vereist JavaScript.