Week van de provinciedomeinen van start

Week van de provinciedomeinen van start

REGIO – Provinciedomeinen zijn de visitekaartjes van de verschillende provincies. Je vindt er rust én avontuur, midden in het groen. Ontdek de domeinen in onze regio van 14 tot en met 22 april tijdens de week van de provinciedomeinen.

Blote voetpad Kesselse Heide
Laat je eens verrassen en voel hoe de ondergrond je voetzolen prikkelt, kietelt of streelt. Je kan dit pad doorlopend op eigen houtje komen ontdekken. Starten doe je in het Bezoekerscentrum. Nadien kan je de voeten wassen maar een washandje en handdoek moet je zelf meebrengen. Laat je jouw schoenen liever niet achter? Breng een (rug)zak mee om ze in te stoppen.

Praktisch
Afstand: ongeveer 1000m
Duurtijd: 30 minuten tot een uur
Doorlopend van 10u tot 16u30
Bezoekerscentrum
Gratis! Vooraf inschrijven is niet nodig


Lammetjesfeest in Prinsenpark Retie
Op Paasmaandag kan je in het Prinsenpark kennis komen maken met de vele nieuwe lammetjes. Er is een strokasteel, een blotevoetenpad XXXL, kuddeontmoeting met 300 schapen, een wolwinkel.

Je kan er ook kunst-schaap-schilderen en nog veel meer. Een foodtruck zorgt voor een lekker hapje en een drankje. Kom zeker een kijkje nemen.

Praktisch
Plaats van afspraak: Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Kastelsedijk 5, 2470 Retie
Parking en toegang tot het domein zijn gratis. Deelname aan de activiteiten kost 5 euro per kind, vanaf 3de kind gratis. Voorzie geschikte kledij!
Gratis deelname, inschrijven is niet noodzakelijk.

Meer info en andere activiteiten op: www.weekvandeprovinciedomeinen.be