Wegenwerken Liersebaan voorlopig klaar, alle focus op de nieuwe kanaalbrug

Wegenwerken Liersebaan voorlopig klaar, alle focus op de nieuwe kanaalbrug

MASSENHOVEN – De aannemer van AWV mag zijn werfschoenen even opbergen. De wegenwerken op de Liersebaan richting Lier zijn voorlopig klaar en liggen momenteel stil.

“De verdere afwerking gebeurt pas later, wanneer de kanaalbrug op de definitieve locatie ligt. Dit najaar, tijdens het plantseizoen, zal AWV wel de al aangelegde bermen inzaaien,” dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.

“Op dit moment zijn alle ogen gericht op de werken aan de nieuwe brug over het Albertkanaal. Begin oktober stortte de aannemer van De Vlaamse Waterweg nv het betonnen wegdek van de brug. Dat mag gerust een mijlpaal worden genoemd. Het wegdek moet nu verder afgewerkt worden, met o.a. de asfaltlagen. Tegelijkertijd maakt de aannemer aan weerskanten van het kanaal de aansluitingen van de Liersebaan op de brug intijdelijke positie.”

Afbraak oude brug voor december
“De komende weken brengt De Vlaamse Waterweg nv alles in gereedheid om de brug eind november op de tijdelijke locatie in gebruik te nemen. Wanneer precies en hoe dat gebeurt, leest u tijdig in een volgende nieuwsbrief. In het weekend van 12 en 13 december plannen we een nieuw hoogtepunt waarbij de oude brug zal worden afgebroken.”

Liersebaan tijdelijk geknipt
“Achter de bureaus in de werfburelen buigt de aannemer zich ook over de detailplanning van volgend jaar, met het oog op de verschuiving en verhoging van de brug naar de definitieve locatie. Vermoedelijk vindt die operatie in de vroege zomer 2021 plaats. De Liersebaan wordt dan tijdelijk volledig geknipt”

Foto: AWV