Werken aan Liersebaan beperkt hervat

Werken aan Liersebaan beperkt hervat

MASSENHOVEN – Omwille van de coronacrisis lagen de werken aan de Liersebaan sinds vrijdag 20 maart volledig stil. De aannemer heeft die periode echter gebruikt om zich te herorganiseren.

“Welke werken kan hij uitvoeren, gelet op de maatregelen van de overheid, zoals social distancing? Die oefening is nu klaar en sinds enkele dagen zijn er opnieuw wegenwerkers aan de slag,” zegt Wegen en Verkeer.

“De werkzaamheden worden weliswaar beperkt hervat zodat er zeker voldoende afstand kan worden gehouden. Volgende week bouwt de aannemer verder aan de keermuur langs de Liersebaan (zijde Adams). Eerst legt hij enkele stevige funderingslagen, daarna volgt de opbouw van de keermuur zelf. De tweede week van de paasvakantie (13 – 17 april) heeft de aannemer verlof en werkt hij sowieso niet. Vanaf maandag 20 april zal hij de draad opnieuw oppikken.”

“De heropstart betekent niet dat alle activiteiten zonder meer kunnen hervatten. Voor de bouw van de fietstunnel onder de Liersebaan, bijvoorbeeld, is het niet duidelijk of arbeiders voldoende afstand kunnen bewaren. AWV en de aannemer zullen in de komende weken de mogelijkheden verder onderzoeken.”

“De bouw van de nieuwe brug over het Albertkanaalligt daarentegen tot nader order volledig stil.”