Werken aan op- en afrittencomplex Oelegem E34

Werken aan op- en afrittencomplex Oelegem E34

OELEGEM – Vanaf aanstaande maandag, 7 oktober 2019, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het op- en afrittencomplex Oelegem (nr. 19) van de E34. De oprit richting Antwerpen en de afrit richting Nederland worden er vernieuwd. De renovatiewerken omvatten het wegdek, de goten en de vangrails.

In de eerste week wordt er gewerkt aan de oprit, de week nadien verschuiven de werken naar de afrit. De op- en afrit zijn tijdens de werken afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.Vernieuwing op- en afrit Oelegem
De oprit richting Antwerpen en de afrit richting Nederland van het complex Oelegem zijn aan vernieuwing toe. AWV zal daarom het asfalt van het wegdek vernieuwen, de oude goten vervangen door goten in beton en tot slot ook nieuwe vangrails plaatsen. Aan de aansluitingen met de Zandhovensesteenweg worden ook de rode fietspadmarkeringen opgefrist. Zowel op de oprit als op de afrit zullen de werken telkens vijf dagen duren. In de week van maandag 7 oktober wordt eerst de oprit richting Antwerpen gerenoveerd, de week nadien volgt de afrit richting Nederland.

Op- en afrit beurtelings vijf dagen dicht
Tijdens de werken zijn de op- en afrit telkens een week afgesloten. Het verkeer naar de oprit richting Antwerpen wordt via de calamiteitenroute ‘L’ omgeleid naar de oprit Massenhoven (nr. 19). Het verkeer voor de afrit rijdt verder naar het complex Zoersel (nr. 20) om daar te keren.

Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/ranst.