Werken Keerbaan in opdracht van Water-Link en Pidpa

Werken Keerbaan in opdracht van Water-Link en Pidpa

RANST/WOMMELGEM – De drinkwatermaatschappijen Water-Link en Pidpa gingen in mei 2018 een verregaande samenwerking aan, met als doel de transportinfrastructuur en de leveringszekerheid van het drinkwater voor beide bedrijven te optimaliseren.

In het kader van deze samenwerking wordt de collector langs het Albertkanaal, tussen het productiecentrum Oelegem van Water-Link en het transportnetwerk van Pidpa in Nederviersel, gerenoveerd tot drinkwaterleiding.Hiervoor moeten de leidingen, gelegen in de Keerbaan, aangepast en heraangelegd worden zodat in de toekomst noodleveringen tussen Water-Link en Pidpa in beide richtingen mogelijk worden.


Tegelijk wordt het kranencomplex, dat nu onder de Keerbaan ligt, naar de groene berm naast de rijweg verplaatst, zodat onderhouds- en vernieuwingswerken makkelijker uitgevoerd kunnen worden en minder impact zullen hebben.

Omleiding vanaf begin augustus
De werken starten begin augustus 2020 en zullen afgerond zijn voor eind december 2020.

Tijdens deze periode wordt de Keerbaan, in het gedeelte tussen de Zavelstraat en Ginnegemveld, in beide richtingen voor het doorgaand autoverkeer afgesloten.

Het gemotoriseerde verkeer moet in beide richtingen omrijden via de omleidingsroute: Cruyenveldenbaan – Wijnegembaan – Schawijkstraat – Boerenkrijglaan – Kastanjelaan – Wilgenlaan – Zevenbergenlaan – Vaartstraat.

Voor fietsers is er een tijdelijk fietspad ter hoogte van de werken en wordt de hinder tot een minimum beperkt.